sinds 1994...
Leren wordt weer leuk!

Over de Praktijk

Drs. Wietske E. Breman

In 1994 heb ik de Praktijk voor Studiebegeleiding opgericht. Daarvoor heb ik Europese Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van leerlingen uit het voortgezet onderwijs en studenten van MBO en HBO. Leservaring heb ik opgedaan bij andere huiswerkinstituten, de educatieve dienst van Artis, en als huisdocent. Ook heb ik als voorlichter in het bedrijfsleven gewerkt.

De moderne talen en zaakvakken verzorg ik zelf. Voor de exacte vakken, economische vakken en klassieke talen werk ik samen met een aantal ervaren begeleiders. Allemaal kennen we het huidige onderwijssysteem goed. De afgelopen jaren is gebleken dat zowel onze samenwerking als onze vorm van begeleiding zeer succesvol is.

Geïntegreerde aanpak

De combinatie van bijles, huiswerkbegeleiding en studievaardigheden in één les, is de meest effectieve en meest verkochte methode van onze praktijk. Met deze vorm van studiebegeleiding helpen we veel leerlingen een moeilijke periode in hun schoolloopbaan te overbruggen.

Blijvende resultaten

Wij werken samen op basis van gelijkwaardigheid, wederzijds respect en zelfwerkzaamheid (van de leerling). Door het aanbrengen van structuur en het stellen van doelen, brengen we weer orde in de chaos. Zo behalen veel leerlingen blijvende resultaten. En krijgen zij hun zelfvertrouwen en plezier in leren weer terug.

moeder Sjoerd, 16 jaar (4 HAVO)

"Sjoerd neemt van Wietske en haar collega's veel meer aan dan van mijn man en mij. De cijfers schieten omhoog. De uitdrukking 'vreemde ogen dwingen' blijkt hier wel weer."

Drs. Wietske E. Breman   |   Praktijk voor Studiebegeleiding   |   Kennemerpark 106   |   2051 KN Overveen   |   Tel. 023-5261135