sinds 1994...
Leren wordt weer leuk!

Lesvormen

Privéles

Eén op één contact tussen begeleider en leerling. De eerste les is altijd een privéles. Na de eerste privéles komen onderstaande lesvormen aan bod.

Duoles

Twee leerlingen tegelijk, waarbij de begeleider zijn aandacht gelijk verdeelt. Dit is de opvolger van de privéles, geschikt voor leerlingen die al wat zelfstandiger kunnen werken.

Bijplaatsing

Huiswerk maken onder toezicht, als opvolger van de duoles. Voor leerlingen die na een korte agenda-indeling zelfstandig aan de slag kunnen en weinig tot geen vakinhoudelijke hulp (meer) nodig hebben. Indien nodig, wordt er na afloop overhoord. Er zijn maximaal vier leerlingen per begeleider tegelijk aan het werk.

Groepsles

Voor leerlingen die na intensieve begeleiding de uitdaging aankunnen om zelfstandig te werken. Een groepsles bestaat uit maximaal vijf leerlingen die hun huiswerk voor de volgende dag voorbereiden. De begeleider is aanwezig om vragen te beantwoorden en/of te overhoren. Dit is de laatste stap in de studiebegeleiding voordat een leerling weer zelfstandig thuis kan werken.

vader Evelien, 18 jaar (6VWO)

"Onze dochter heeft op meerdere huiswerkcursussen gezeten, maar deze springt er uit, door de korte lijnen, transparantie, rust en persoonlijke benadering."

Drs. Wietske E. Breman   |   Praktijk voor Studiebegeleiding   |   Kennemerpark 106   |   2051 KN Overveen   |   Tel. 023-5261135